Σάββατο 21 Μαΐου 2022 | 14:40

H ενορία της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως τιμά τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαραθώνος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, με αφορμή την συμπλήρωση το 2018 είκοσι χρόνων από την κοίμηση του Ποιμενάρχη της Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, αφιέρωσε την χρονιά στην μνήμη του αλλά και την μνήμη του προ έτους κοιμηθέντος, Μητροπολίτου Μαραθώνος Μελίτωνος, τελευταίου Πρωτοσυγκέλου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου.

Στα πλαίσια αυτής της επετείου, αφιερώθηκε και το εγκόλπιο ημερολόγιο της κοινότητας στους δύο Ιεράρχες, των οποίων «η μεταξύ τους επί γης σχέση, ήταν πραγματικά ευλογημένη από τον Θεό».

Οι σχέσεις του μακαριστού Μητροπολίτου Μελίτωνος με την Ηλιούπολη έχει τις ρίζες της από την φιλία με τον εκ των Δημάρχων αυτής, Θεοδώρο Γεωργάκη.

Στην Αγία Μαρίνα έφτασε πολλές φορές ως Ιερουργός, αλλά και ποιμένας. Χειροθέτησε πρωτοπρεσβύτερο τον π. Σπυρίδωνα Μανταδάκη και αναγνώστη τον νυν πρεσβύτερο Αθανάσιο Κολοκυθά. Με υπογραφή του, διορίστηκε διάκονος στην Αγία Μαρίνα ο νυν αρχιμανδρίτης και πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Σεραφείμ Δημητρίου.

Η τελευταία του επίσκεψη στην Αγία Μαρίνα είναι στις 10 Απριλίου 2016. 18η επέτειος της κοιμήσεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ. Ο Μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων λειτουργεί στην Αγία Μαρίνα και τελεί το μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου.

Αναχωρεί για την Άνω Ιερουσαλήμ, λίγους μήνες αργότερα, απόγευμα της 24ης Δεκεμβρίου παραμονή Χριστουγέννων….

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ