Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:16

H 9η Διεθνής Συνάντηση του «Studium Historicorum Ecclesiasticorum» στην Καλαμάτα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Ιστορική Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς Καλαμάτας, έλαβε χώρα από 26 έως 29 Οκτωβρίου 2019, η 9η Διεθνής Συνάντηση του «Studium Historicorum Ecclesiasticorum», με θέμα : «H Ιωάννειος Παράδοση της Εκκλησίας της Ανατολής», η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στον Ομότιμο Καθηγητή κ. Βλάσιο Φειδά.

Η Συνάντηση διοργανώθηκε από τους υποψηφίους διδάκτορες, και μεταπτυχιακούς φοιτητές του κοινού Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου Εκκλησιαστικής Ιστορίας των Τμημάτων Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. και συμμετείχαν Καθηγητές και Διδάκτορες των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και άλλων Πανεπιστημιακών Σχολών και ετέθη υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, κατόπιν αιτήματος της Οργανωτικής Επιτροπής, ενώ η Οργανωτική Επιτροπή τιμώντας της Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, προσκάλεσε τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, όσο και τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά να προεδρεύσουν σε δυο συνεδρίες.

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, πέραν της συμμετοχής τους στις συνεδριάσεις, να επισκεφθούν την Αρχαία Μεσσήνη και την Ιερά Μονή Βουλκάνου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Την τελευταία ημέρα και λίγο προ του τέλους της Συνάντησης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας, δράττοντας της ευκαιρίας, της παρουσίας του Ομοτίμου Καθηγητού κ. Βλασίου Φειδά, προσέφερε σε αυτόν την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, τον Χρυσό Σταυρό της Παναγίας “Υπαπαντής”, εις ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του στην Εκκλησία, στην Παιδεία και στη Θεολογία, ενώ κλείνοντας τις εργασίες της Συνάντησης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Οργανωτική Επιτροπή και ιδιαιτέρως τον Επίκ. Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο και τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μ. Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππο για την μεταξύ τους αγαστή συνεργασία ώστε να πραγματοποιηθεί η Συνάντηση, αλλά και τον υπεύθυνο της Ιεράς Μονής Βελανιδιάς Αρχιμ. Χριστοφόρο Νταμάτη για την όλη φιλοξενία και αρωγή προς τους συμμετέχοντες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ