Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 21:27

H χειροτονία του Επισκόπου Όσιγεκ & Μπαράνιας στην Κροατία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή 10 Ιουνίου ο Πατριάρχης της Σερβίας Ειρηναίος προεξήρχε της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Ντάλγ της Κροατίας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την χειροτονία του αρχιμανδρίτη Χερουβείμ εις Επίσκοπον υπό τον τίτλο Όσιγεκ και Μπαράνιας.

Εκτός από τον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος, Ζάγκρεμπ Πορφύριος και οι Επίσκοποι Βουδιμίου Λουκιανός, Μπάτσκας Ειρηναίος, Βράνιε Παχώμιος, Σουμαδίας Ιωάννης, Μπρανιτσέβου Ιγνάτιος, Σβορνικίου και Τούζλας Φώτιος, Άνω Καρλοβικίου Γεράσιμος, Σλαυονίας Ιωάννης, Μπίχατς και Πέτροβατς Σέργιος και Δαλματίας Νικόδημος.

Ο κατά κόσμον Βίτομιρ Ντερμάνοβιτς γεννήθηκε στο Βούκοβαρ της Κροατίας στις 30 Ιουλίου 1987. Αποφοίτησε από το Θεολογικό Σεμινάριο της Ιεράς Μονής Κρκα. Στις 14 Νοεμβρίου 2009 εκάρη μοναχός. Στις 21 Νοεμβρίου 2009 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 2010 Πρεσβύτερος από τον Επίσκοπο Δαλματίας Φώτιο. Ίδρυσε την Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής στο χωριό Οσέστοβο (Ocestovo) της Κροατίας. Το 2017 εντάχθηκε στον κλήρο της Επισκοπής Όσιγεκ και διορίστηκε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ντάλισκα Πλάνινα (Daljska Planina) της Κροατίας. Στις 27 Μαΐου 2018 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Στις 10 Ιουνίου 2018 χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Ντάλγ της Κροατίας Επίσκοπος Όσιγεκ και Μπαράνιας.

Photo Credit: Dragan Tanasijević

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ