Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 14:50

H Παναγία η Κουκουζέλισσα στον Παλαιό Ταξιάρχη Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα το Περιστέρι και η ενορία του Παλαιού Ταξιάρχη, υποδέχθηκαν σήμερα το απόγευμα την εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσα της Κουκουζέλισσας.

Η εικόνα μεταφέρθηκε από τον ιερό ναό Θεομάνας Νέας Κίου Αργολίδος, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΤΑΞΙΑΡΧΕΙΑ 2019».

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Μετρό του Αγίου Αντωνίου, με την παρουσία δεκάδων ιερέων και εκατοντάδων πιστών.

Την εικόνα συνόδευαν ο εφημέριος του ναού, π. Δημοσθένης Γάτσιος και πενήντα προσκυνητές από την Νέα Κίο και υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης.

Εν συνεχεία η εικόνα τοποθετήθηκε πανω σε όχημα του Στρατού Ξηράς και εν πομπή πορεύθηκαν προς τον ναό των Ταξιαρχών όπου τελέστηκε δέηση και δοξολογία.

Ο π. Δημοσθένης Γάτσιος ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Περιστερίου και τους εφημερίους του ναού, ιδιαιτέρως τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ελευθέριο Κουναλάκη για την πρόσκληση και την φιλοξενία, ευχόμενος να έχουν την ευλογία της Κυρίας Θεότόκου, που προέρχεται από την Κίο της Βιθυνίας και κουβαλά μνήμες και βιώματα από τις αλυτρωτες πατρίδες.

Ο μητροπολίτης κ. Κλήμης ευχαρίστησε τον π. Δημοσθένη Γατσιο αλλά και τον μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για την άδεια να μεταφερθεί το ιερό σέβασμα της Παναγίας στην επαρχία του.

Ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να είναι είναι Παναγιοσκέπαστο για να είναι και η Μητρόπολη Παναγιοφρούρητη.

Η εικόνα της Παναγίας της Κουκουζέλισσας θα παραμείνει στο ναό μέχρι την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ