Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:10

H πανήγυρη του Καθεδρικού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Χανίων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κατά την μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Χανίων.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο οικείος Επίσκοπος Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος στο μεστό θεολογικών μηνυμάτων και επίκαιρο λόγο του, μίλησε με ενάργεια και ζωντάνια για το τίμιο πρόσωπο της Παναγίας, για το νόημα της εορτής, την σημερινή κατάσταση της χώρας μας, τονίζοντας την ανάγκη να παραμείνομε πιστοί και αφοσιωμένοι στα ιερά και τα όσια των πατέρων μας. Στο τέλος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Δαμασκηνός καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους μετέχοντες Αρχιερείς.

Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, στην οποία, εκτός από τους πέντε συλλειτουργούντες Σεβ. Αρχιερείς της Εκκλησίας Κρήτης, έλαβε μέρος πλειάδα κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, οι εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών. Κατά τη λιτάνευση τελέσθηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας έμπροσθεν του Δημαρχείου Χανίων, ενώ στην πλατεία Αγοράς τελέστηκε Δέηση, όπως και στη συμβολή των οδών Καραολή Δημητρίου και Χάληδων.

Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απ. Βουλγαράκης, Βουλευτές και πολιτευτές του Ν. Χανίων, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος κ. Κ. Λαγουδάκης, οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ