Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 6:50

H πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου στη Μονή Ζωγράφου Αγίου Όρους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Μονή Ζωγράφου στον Άθωνα πανηγύρισε τον έφορο και προστάτη της Άγιο μεγαλομάρτυρα Γεώργιο, στον οποίο είναι αφιερωμένο το Καθολικό.

Στην φετινή πανήγυρη προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βράτσης Γρηγόριος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Μονή.

Στις ακολουθίες συμμετείχαν ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Ζωγράφου, Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος, ηγούμενοι από μονές και σκήτες του Αγίου Όρους, μοναχοί και κληρικοί από τη Βουλγαρία.

Έψαλαν μοναχοί από το μονή Γρηγορίου και ιεροψάλτες από την Εκκλησία του Αγίου Ναούς Οχρίδας. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, παρέστη επίσης ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ αλλά και ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Ο Μητροπολίτης Γρηγόριος δήλωσε ευγνώμον για την πρόσκληση να συμμετάσχει στη πανήγυρη της Μονής «Πρέπει να ευχαριστήσουμε το Θεό που φέτος μας τιμά με αυτή τη μεγάλη πνευματική χαρά να είμαστε στο σπίτι του Αγίου Γεωργίου να ευχαριστήσουμε τη Μητέρα του Θεού για την αποδοχή μας στον κήπο της για να ευχαριστήσουμε τον Άγιο Γεώργιο για αυτό, ιερό μοναστήρι που μας δέχτηκε σε αυτό “, δήλωσε ο Μητροπολίτης Γρηγόριος στην ομιλία του.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση με τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Ζωγράφου.

Photos Credit: Kiril Georgiev

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ