Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 0:04

H πανήγυρη της Ι. Μ. Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε η Πανήγυρη της γυναικείας Ιεράς Μονής Παναγίας της Γοργοεπηκόου Ψαχνών, με αφορμή την θαυματουργή εύρεση της εφεστίου Ιεράς Εικόνος Αυτής, η οποία συνέβη το 1964, το Σάββατο 19 Μαΐου και την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 το πρωί, προεξάρχοντος των Ιερών Ακολουθιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, με την συμμετοχή, κατά τον Εσπερινό. και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος και προεξήρχε και στη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Γοργοεπηκόου μαζί με τον οικείο Ιεράρχη κ. Χρυσόστομο, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, ενώ παρέστησαν και πολλοί Κληρικοί εκ Χαλκίδος και εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου και πολλοί ευσεβείς προσκυνητές, οι οποίοι με πολλή αγάπη συμπαρίστανται στο μικρό αυτό Μοναστήρι της Παναγίας μας, αφού η αγάπη και τα αισθήματα της φιλοξενίας στο πρόσωπο της Γερόντισσας Χριστοδούλης, είναι πάντοτε έκδηλα.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Κυριακή 20 Μαΐου 2018, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου αγίου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.
Την ιερά Υμνωδία διηκόνησε θαυμάσια Χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοπρεσβ. Αθανασίου Κοντογιάννη, Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, ενώ και αυτή η Εορτή καλύφθηκε ραδιοφωνικά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ