Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 19:23

H πανήγυρη και λιτανεία του Αγίου Γεωργίου στον Ταύρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την δεύτερη ημέρα του Πάσχα, που τιμάμε την μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου, ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Κορωνείας χοροστάτησε στον Ορθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Ταύρου. Τον πλαισίωναν ο ακάματος προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Χριστοφόρος Καμπίτσης και ο Αρχιμ. Δανιήλ Παπαδάκης, ενώ την Λειτανία πλαισίωσαν και ιερείς των ενοριών του Ταύρου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κορωνείας τόνισε ότι όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας ήσαν άνθρωποι από κάθε κοινωνική τάξη ή φύλο. Κληρικοί ή λαϊκοί. Μορφωμένοι ή απλοϊκοί. Άσημοι κατά κόσμον ή αξιωματούχοι,όπως ο Αγ. Γεώργιος. Όμως όλοι είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό : Ησαν δυνατοί και αποδείχθηκαν δυνατοί. Αντλούσαν την δύναμή τους από τον Χριστό.

Και σήμερα, είπε ο Σεβασμιώτατος, έχουμε δυνατούς ανθρώπους. Δυνατούς με εξουσία. Δυνατούς οικονομικά ή δυνατούς με διάφορα ταλέντα. Όμως, αν δεν αντλούν την δύναμή τους από τον Χριστό, η δύναμή τους γίνεται δύναμη καταστροφής και όχι δημιουργίας. Γι ‘ αυτό εμείς κατέληξε ο Σεβασμιωτατος,ας μένουμε ενωμένοι με τον Χριστό. Τότε η δύναμή μας θα θερμαίνει,θα οικοδομεί,θα σώζει. Αυτής της δυνάμεως φορέας ήταν και ο Μεγαλομάρτυς Αγ. Γεώργιος,που τιμάμε σήμερα. Γι’ αυτό και αποδείχθηκε νικητής και τον αποκαλούμε ” τροπαιοφόρο”!

Ακολούθησε τέλος Λιτάνευση της Ι. Εικόνος του Αγίου με συμμετοχή τοπικών φορέων, πλήθους πιστών και ιδιαιτέρως νέων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ