Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:32

H λαμπρή πανήγυρη στον περικαλλή ναό του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η ενορία του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, εόρτασε με κάθε επισημότητα την μνήμη του εφόρου της προεξάρχοντος του Επισκόπου Μεθώνης και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου κ. Κλήμεντος και τη συμμετοχή πλήθους ιερέων.

Ο ναός από νωρίς το πρωί κατακλύστηκε από εκατοντάδες πιστών που ήρθαν να πανηγυρίσουν και να προσκυνήσουν τα λείψανα και την εικόνα του Αγίου Ελευθερίου.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς, ο κ. Κλήμης τόνισε τα βασικά και διαχρονικά μηνύματα της σημερινής εορτής, όπως αυτά φθάνουν σε εμάς, μέσα από τη ζωή και το θάνατο του Αγίου Ελευθερίου, αλλά και της μητρός του Αγίας Ανθίας. “Η πίστη του Αγίου ιερομάρτυρος Ελευθερίου και η αγάπη του στο Χριστό, οδήγησαν στην ομολογία του και το μαρτυρικό του θάνατο. Από εμάς δε ζητείται μαρτυρία αίματος, αλλά αγάπη προς τον Χριστό και προς τον συνάνθρωπο. Η αγάπη είναι στάση και τρόπος ζωής”.

Κλείνοντας, ευχήθηκε “Να είμαστε όλοι μας ελεύθερα πρόσωπα, χωρίς τη μάσκα της άρνησης προς το Θεό, να προσευχόμαστε ελεύθερα. Να έχουμε και στις μέρες μας αγίες μητέρες, που αγαπούν και θυσιάζονται για τα παιδιά τους, με τις νουθεσίες του Κυρίου. Και τέλος, να έχουμε και στις μέρες μας αγίους κληρικούς και επισκόπους, που θα μεσιτεύουν την πίστη και την αγάπη μας προς τον Θεό”.

Λίγο πριν την απόλυση, ο προϊστάμενος του Ναού π. Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, απηύθυνε ευχαριστίες προς τον Επίσκοπο κ. Κλήμεντα, για την τιμητική του παρουσία.

Να τονίσουμε ότι τα αναλόγια του ναού επάνδρωσαν γνωστοί ιεροψάλτες των Αθηνών και ιδιαιτέρως πολλά μικρά παιδιά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ