Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:01

H εορτή του Οσίου Παϊσίου στην Αθήνα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη χαρά και ευφροσύνη εορτάστηκε και φέτος, η πανήγυρη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου σε ολόκληρη την Ελλάδα. Από πέρυσι μάλιστα τον Ιανούαριο που η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προεδρεύοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, προέβη στην αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου, πολλές ενορίες ανα την Ελλάδα πανηγύρισαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα την ενέργεια αυτή, καθώς ήταν πολυαναμενόμενη από τον ευσεβή λαό μας αυτή η αγιοκατάταξη.

Πολλοί ήταν δε και οι ναοί που αφιέρωσαν κάποιο κλίτος τους ή έχτισαν παρεκκλήσι επ’ ονόματι του νεοφανούς Οσίου Παϊσίου, δείχνοντας πως είχε καθιερωθεί στην συνείδησή τους, πολύ πριν αγιοποιηθεί. Δύο από αυτές τις ενορίες επισκέφθηκε και σας παρουσιάζει σήμερα το Οrthodoxia.Info.

Η πρώτη είναι η ενορία του Αγίου Γεωργίου Παπάγου, που από τον Δεκέμβριο του 2015 λειτουργεί παρεκκλήσιο δίπλα από το Πνευματικό κέντρο του ναού. Ο προϊστάμενος, π. Αλέξιος Γιαννιός, μας μίλησε για την πρώτη του γνωριμία με τον Άγιο όταν ήταν σε ηλικία 16 ετών καθώς και την τελευταία τους συνάντηση στην Σουρωτή όταν ο π. Αλέξιος ήταν διάκονος στην Κρήτη, λίγα χρόνια πριν “κοιμηθεί”. Ο Άγιος του έδωσε ως ευλογία μια ζακέτα και ένα σκουφί. “Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, κάνουν θαύματα και τα αντικείμενα που ακουμπούσαν είναι ευλογημένα. Οτιδήποτε άπτεται της αγιότητος, αγιάζεται” μας είπε, ενώ τόνισε πως “χρειάζεται μια διάκριση από εμάς τους ανθρώπους.”

Μια άλλη ενορία που έχει παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Όσιο Παϊσιο είναι ο Καθεδρικός Ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ομωνύμου δήμου. Το παρεκλήσιο βρίσκεται κάτω από τον κυρίως ναό και φέτος, πανηγύρισε για δεύτερη χρονιά τον Όσιο Παϊσιο. Μάλιστα όπως μας ενημέρωσε ο π. Σωτήριος Αλεβιζάκης, “την επόμενη ημέρα της αγιοκατάταξης του Οσίου κάναμε τον αγιασμό στο παρεκκλήσιο και αποφασίσαμε ομόφωνα να τιμάται στην μνήμη του, στις 12 Ιουλίου.”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ