Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 4:39

H εορτή της Υπαπαντής στη Μητρόπολη Κινσάσας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, εόρτασε και πανηγύρισε η ενορία της Κάγκα του Κογκό, τη εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού.

Ανήμερα το πρωί κατέφθασε στο μακρινό χωριό που βρίσκεται μέσα στο δάσος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας και έξαρχος Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος, προκειμένου να συμμετάσχει στον εορτασμό.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικηφόρος τέλεσε την Θεία λειτουργία συνεπικουρούμενος από τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Ιωάννη Muela και από τον διάκονο π. Γεράσιμο Belese, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγο. Οι μαθητές του σχολείου από νωρίς κατέκλισαν τον Ιερό Ναό, υποδέχονταν τον Ποιμενάρχη τους.

Ο Σεβασμιώτατος προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας, ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα με την ευκαιρία του εορτασμού και απευθύνθηκε στους μαθητές, δίδοντας τους τις πρέπουσες συμβουλές. Μετά από την Θεία Λειτουργία επακολούθησε σχολική εορτή παρουσία του Σεβασμιωτάτου, με τα παιδιά να ψάλλουν και να τραγουδούν αλλά και απαγγέλλοντας ποιήματα.

Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε την προσπάθεια των παιδιών και τόσο στην Θεία Λειτουργία όσο και στην εκδήλωση, μετέφερε σε όλους και ιδιαίτερα στους μαθητές, την πατρική αγάπη και την πατριαρχική ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου του Β΄.

Ο Μητροπολίτης αφού συναντήθηκε με τους δασκάλους και συζήτησε μαζί τους, έδωσε κατευθύνσεις και αναχώρησε το απόγευμα για την πόλη της Κινσάσα.

ΠΗΓΗ: Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ