Το εσπέρας της 30ης Σεπτεμεβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού επί τη εορτή Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζόμενης Γοργοϋπηκόου και της Ιεράς Μνήμης των Αγίων Ρωμανού του Μελωδού και Ιωάννου του Κουκουζέλη, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαγυνών, όπου και φυλάσσεται αντίγραφο της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ της ενάρξεως του Αρχιερατικού Εσπερινού, ετελέσθη Δέηση εις το φερώνυμο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο το οποίο και ευρίσκεται εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Λαγυνών, και εν συνεχεία το αντίγραφο της περισπούδαστης εικόνος της Παναγίας μετεφέρθη λιτανευτικός εις το κέντρο του Ναού της ενορίας των Λαγυνών.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου καθώς επίσης και στους σήμερα τιμωμένους Αγίους Ρωμανό Μελωδό και Ιωάννη Κουκουζέλη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: