Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 20:36

H Συνέλευση των Ορθοδόξων Επισκόπων στο Σαμπεζύ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Ιερεμίου, Προέδρου, συνήλθε για πέμπτη φορά στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ η Συνέλευση των Ορθοδόξων Επισκόπων της Ελβετίας (Assemblée des Evêques Orthodoxes de Suisse).

Σε αυτήν παρέστησαν: ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος (Πατριαρχείο Αντιοχείας), ο Επίσκοπος Νέστωρ (Εκκλησία Ρωσσίας), ο Επίσκοπος Ανδρέας (Εκκλησία Σερβίας), ο Μητροπολίτης Ιωσήφ (Εκκλησία Ρουμανίας) και ο Επίσκοπος Μακάριος (Οικουμενικό Πατριαρχείο).

Η Συνέλευση τις άνοιξε τις εργασίες της και μελέτησε τα τρέχοντα ζητήματα.

Eξέτασε την πρόταση για την υποβολή αίτησης προς τις αρμόδιες αρχές του καντονίου του Vaud για την αναγνώριση των Ορθοδόξων Ενοριών και Κοινοτήτων σε αυτό το καντόνι και επιβεβαίωσε εκ νέου τη βούλησή της για συνεργασία και ανάδειξη της ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ελβετία.

Τέλος, η Συνέλευση εξέφρασε την επιθυμία της να πραγματοποιηθεί εντός του 2018 μια συνάντηση με την CES (Διάσκεψη των Ελβετών -Ρωμαιοκαθολικών- Επισκόπων).

Η Συνέλευση δημιουργήθηκε με απόφαση της 4ης Πανορθοδόξου Προσυνοδικής Διασκέψεως, η οποία συνήλθε στο Ορθόδοξο Κέντρο του Chambésy (Γενεύη) τον Ιούνιο του 2009. Η πέμπτη αυτή συνάντηση της Συνελεύσεως πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ενότητας, αδελφοσύνης και καλής κατανόησης.

Πηγή: Φως Φαναρίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ