Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 0:21

H ρουμανική εκκλησία ανακοινώνει την κατάταξη νέων αγίων στο αγιολόγιό της

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δύο σύγχρονοι άγιοι κατατάχθηκαν στο ρουμανικό αγιολόγιο από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ρουμανίας στις 5 Οκτωβρίου 2017: ο Μητροπολίτης Ιωσήφ (Νανιέσκου) ο Ελεήμων και ο Αυτοκράτορας Γκεόργκι Λαζάρ με το όνομα του Άγιος Γεώργιος ο Προσκυνητής.

Η επίσημη ανακήρυξή τους θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, όπως ανακοινώνει το ρουμανικό portal doxologia.ro.

Οι άγιοι θα έχουν τις ακόλουθες ημερομηνίες εορτασμού: Ο Ιωσήφ ο Ελεήμων, ο Μητροπολίτης της Μολδαβίας στις 26 Ιανουαρίου και ο Άγιος Γεώργιος ο Προσκυνητής στις 17 Αυγούστου.

Το περασμένο έτος, εγκρίθηκε επίσης η εγγραφή στο αγιολόγιο της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης με ημέρα εορτασμού στις 2 Δεκεμβρίου, αρχής γενομένης από το 2018.

Στην πρώτη σύνοδο του 2018, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρουμανίας αποφάσισε να κατατάξει στο στο αγιολόγιό της, την Οσία Ματρώνα την αόμματη με ημέρα εορτασμού στις 2 Μαΐου καθώς και την Σύναξη της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Σιριάκα από τη Μονή Γκιγκίου της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου την ημέρα της Εορτής της Θεραπευτικής Άνοιξης.

Photo Credit: Basilica.ro

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ