Με πανηγυρικό τρόπο τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ι.Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Κολωνό, παρουσίας πλήθους πιστών.

Της ακολουθίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού.

Στην ομιλία του ο κ. Αμφιλόχιος τόνισε πως η συμμετοχή στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι το πολυτιμότερο αγαθό. “Είναι η σύναξη ουρανού και γης, ενώ μέσα εκεί είναι ορατή η παρουσία του Αναστάντος Κυρίου”. Συμπλήρωσε δε, πως “προσφέρεται σε όλους ανεξαιρέτως και αδιακρίτως, καθώς χωρίς τη συμμετοχή των πιστών δεν μπορεί να τελεστεί το μυστήριο”.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως “η συμμετοχή μας στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, προστατεύει το καράβι της ζωή μας από τους πολλούς κλυδωνισμούς. Μας απελευθερώνει από τις πολλές ελευθερίες, που μας κρατάνε δέσμιους σε υλικά αγαθά και εξαρτημένους σε επίγειες απολαύσεις”.

Ο Ναός κατακλύστηκε από νωρίς το πρωί, από πιστούς που συνέρρευσαν να προσκυνήσουν την εικόνα των Αγίων Ισαποστόλων και να εορτάσουν τη μνήμη τους.

Τους ύμνους απέδωσε η χορωδία του Πρωτοψάλτη κ. Φώτη Γιαννακάκη, Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως.

Λίγο πριν την απόλυση, ο προϊστάμενος του Ναού π. Κλήμης Φιλίππου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αμφιλόχιο για την τιμητική του παρουσία στον Ναό.

Το απόγευμα θα τελεστεί μεθέορτος εσπερινός και εν συνεχεία η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας και του Τιμίου λειψάνου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.