Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Ιλίου στις 12 και 13 Απριλίου.

Στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας πλαισιωμένος από πλήθος Ιερέων. Κατά το πέρας της Πανηγυρικής Ακολουθίας του Εσπερινού τον θείο λόγο κήρυξε επίκαιρα για την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κόκλας .

Την κυριώνυμο ημέρα της πανηγύρεως, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος. Στο κήρυγμα του μίλησε θεολογικά για την μεγάλη εορτή του Πάσχα. Ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα για την πρόσκληση και φιλοξενία, καθώς και τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Κατά τον μεθέορτο Εσπερινό και την λιτάνευση της Ιεράς εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής, προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κόκλας. Μετά το πέρας της Ιεράς λιτανείας ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Συμεών Αυγουστάκης ευχαρίστησε τους συντελεστές της πανηγύρεως καθώς και τον Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο με το δημοτικό συμβούλιο.

Εκ του Ιερού Ναού

Φωτορεπορτάζ: Παναγιώτης Γκένας

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info