Πρωί Δευτέρας, 22ας Ιανουαρίου 2018, στον Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της γραφικής κωμοπόλεως Γαϊτάνι Ζακύνθου, όπου θησαυρίζεται το πάνσεπτο Λείψανο του Οσίου Ιωσήφ του Σαμάκου, του εξ Αζοκεράμου της Κρήτης. Με την ευκαιρία της σημερινής μνήμης του Οσίου Πατρός, ο Οποίος εν λειψάνω βρίσκεται στη Ζάκυνθο από το 1669, πραγματοποιήθηκε επίσημη Αρχιερατική Λειτουργία, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄.

Αναθέσει Σεβασμιωτάτου ομίλησε απ’ άμβωνος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο οποίος -μεταξύ άλλων- τόνισε: “Ο ταπεινός Ιερομόναχος από την Κρήτη, Ιωσήφ ο Σαμάκος, δεν έκανε τίποτε περισσότερο από εκείνο για το οποίο αφιερώθηκε: Εφάρμοσε την θεία εντολή της Αγάπης, γνωρίζοντας βιωματικά ότι ο Θεός δεν έχει απλώς αγάπη, αλλά ΕΙΝΑΙ Αγάπη. Πρόκειται για την πηγή της Αγάπης, την Αυτο-αγάπη! Η φιλανθρωπία του Οσίου υπήρξε παροιμιώδης και αυτή ακριβώς απετέλεσε το κλειδί της εισόδου Του στην ουράνια δόξα. Τούτη η δόξα, με την οποίαν έχει χαριτωθεί από τον μεγάλο Χορηγό των Χαρίτων, είναι πασιφανής και σ’ εμάς σήμερα, καθότι έχουμε ενώπιόν μας ένα ηγιασμένο Λείψανο, το οποίο διά της αφθαρσίας Του έχει υπερβεί και νικήσει τον πανδαμάτορα Χρόνο, προμηνύοντας και την δόξα του όλου ανθρώπου της αδιέξοδης εποχής μας, εάν και εφόσον συναφθεί αγαπητικά-μυστηριακά στο Σώμα και το Αίμα του Κυρίου Ιησού.”

Πηγή: Νυχθημερόν
[Φωτογραφίες: Δρ Ιωάννης Παπαγιώργης και Σπύρος Νέγκας]

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: