Ενοριακά

H πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα, καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, πανηγύρισε ο ιστορικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Αγρινίου. Μάλιστα την φετινή χρονιά η ενορία μας είχε την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενεί της ημέρες αυτές, απότμημα της δεξιάς χειρός του τοπικού μας Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος, του εν Σκλαβαίνοις Βονίτσης ασκήσαντος και μαρτυρήσαντος.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας κατά τον οποίο τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π.Επιφάνιος Καραγεώργος.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος το πρωί, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Λαύρεντιος Καρανάσιος.

Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και αμέσως μετά ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος προεξάρχοντος του Πατριαρχικού Επιτρόπου Κανάγκας και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας Αρχιμ. π.Θεοδοσίου Τσιτσιβού, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου του Β΄, του ακαμάτου εργάτου του Ιερού Ευαγγελίου της Αφρικανικής Ηπείρου.

Την Τρίτη 29 Μαΐου το πρωί, τελέσθηκε το Ιερό Ευχέλαιο με την συμμετοχή πλήθους πιστών καθώς και σχολείων της ενορίας. Αμέσως μετά το πέρας του Ευχελαίου μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα έγινε η αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος, όπου οι πιστοί με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούσαν τον Άγιο, ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα ακατάπαυστα.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Το μεγάλο «όπλο» στα χέρια των Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον»

Εκκλησία της Ελλάδος

O Ηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Ο «Χρυσός Αριστοτέλης» στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

Εκκλησία της Ελλάδος

Τελευταίες ημέρες εγγραφών στο ΠΜΣ της Μητροπόλεως Κηφισίας