Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος την Κυριακή της Πεντηκοστής 27ης Μαΐου αφ’ εσπέρας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κριεζών του Δήμου Αλιβερίου – Κύμης χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος ιερείς της Μητροπόλεως εκ των οποίων και του ιεροκήρυκος Αρχιμ. Νικοδήμου Τσιμόγιανη, προϊστάμενου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου και πλήθους πιστών, τιμώντες και εορτάζοντες την Μεγάλη και Αγία Δεσποτική εορτή.

Ο Σεβασμιωτατος κ. Σεραφείμ στον εμπνευσμένο από καρδίας λόγο του αναφέρθηκε στα 3 πρόσωπα της Αγίας Τριάδος τονίζοντας την ανάγκη και την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος στην ζωή μας και την αποφυγή του άγριου και δαιμονικού πνεύματος από κάθε έκφανση του βίου μας.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχείστηκαν με την παρουσίαση των Παραδοσιακών Χορών στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού από τα Χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριεζών.

Είς το αναλόγιο απέδωσαν τους ύμνους ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κύριος Αριστοτέλης Σαλαμπασόπουλος και ο Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης με την συμμετοχή και άλλων Ιεροψαλτών.

Την οργάνωση της εορτής επιμελήθηκε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Τούντας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: