Την δεύτερη ημέρα του Πάσχα, που τιμάμε την μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου, ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Κορωνείας χοροστάτησε στον Ορθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Ταύρου. Τον πλαισίωναν ο ακάματος προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Χριστοφόρος Καμπίτσης και ο Αρχιμ. Δανιήλ Παπαδάκης, ενώ την Λειτανία πλαισίωσαν και ιερείς των ενοριών του Ταύρου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κορωνείας τόνισε ότι όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας ήσαν άνθρωποι από κάθε κοινωνική τάξη ή φύλο. Κληρικοί ή λαϊκοί. Μορφωμένοι ή απλοϊκοί. Άσημοι κατά κόσμον ή αξιωματούχοι,όπως ο Αγ. Γεώργιος. Όμως όλοι είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό : Ησαν δυνατοί και αποδείχθηκαν δυνατοί. Αντλούσαν την δύναμή τους από τον Χριστό.

Και σήμερα, είπε ο Σεβασμιώτατος, έχουμε δυνατούς ανθρώπους. Δυνατούς με εξουσία. Δυνατούς οικονομικά ή δυνατούς με διάφορα ταλέντα. Όμως, αν δεν αντλούν την δύναμή τους από τον Χριστό, η δύναμή τους γίνεται δύναμη καταστροφής και όχι δημιουργίας. Γι ‘ αυτό εμείς κατέληξε ο Σεβασμιωτατος,ας μένουμε ενωμένοι με τον Χριστό. Τότε η δύναμή μας θα θερμαίνει,θα οικοδομεί,θα σώζει. Αυτής της δυνάμεως φορέας ήταν και ο Μεγαλομάρτυς Αγ. Γεώργιος,που τιμάμε σήμερα. Γι’ αυτό και αποδείχθηκε νικητής και τον αποκαλούμε ” τροπαιοφόρο”!

Ακολούθησε τέλος Λιτάνευση της Ι. Εικόνος του Αγίου με συμμετοχή τοπικών φορέων, πλήθους πιστών και ιδιαιτέρως νέων.

Ετικέτες: