Πανηγυρικά εορτάστηκε σήμερα το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στον Ταύρο, η μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου όπου υπάρχει το παρεκκλήσιο κάτω από τον κυρίως ναό και φυλάσσονται εκεί τα ιερά λείψανα των Αγίων Δημητρίου και Νέστορος.

Στη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο π. Ειρηναίος Νάκος, προϊστάμενος του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του ναού π. Χριστοφόρο Καμπίτση.

Λίγο πριν την απόλυση, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, πέριξ του Ναού, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του ο π. Ειρηναίος με αφορμή τη σημερινή εορτή, αναρωτήθηκε για την ποιότητα της πίστης του ανθρώπου προς τον Θεό. Τόνισε μάλιστα πως “Είναι οξύμωρο το γεγονός, ότι τα χρόνια που οι Χριστιανοί διώκονταν για την πίστη τους, από το τότε καθεστώς, είχαν βαθιά και ουσιαστική πίστη μέσα τους για τον Θεό. Αντίθετα με τώρα, που έχουμε μια υπέρμετρη ευζωία, όλα είναι δοσμένα στα πόδια μας και δε μας κυνηγάει κανείς, η πίστη μας είναι χαλαρή και επιφανειακή”.

Ολοκλήρωσε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ” Έχουμε φτάσει σε σημείο να ντρεπόμαστε να κάνουμε τον σταυρό μας έξω από εκκλησία, για να μη μας χαρακτηρίσουν πιστούς. Για αυτό ας κηρύξουμε την πίστη μας στον αληθινό Θεό. Μια πίστη γερή, αληθινή, με στιβαρά θεμέλια”.

Ετικέτες: