Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 | 1:57

H Μητρόπολη Μεσογαίας δίπλα στους πληγέντες με τη βοήθεια πολλών εθελοντών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στο δοκιμαζόμενο ποίμνιό της, προκειμένου να ανακουφίσει και να απαλύνει τον πόνο όσων επλήγησαν από τη φονική πύρινη λαίλαπα.

Ήδη από την επομένη ημέρα της πυρκαγιάς, σε συνεννόηση με τον Δήμο Ραφήνας και τη βοήθεια 140 εθελοντών, διένειμε περίπου 4000 μερίδες πλήρους γεύματος, 6 τόνους συσκευασμένου νερού. Ικανοποίησε τα λίγα αιτήματα προσωρινής στέγασης. Κάλυψε όλα τα αιτήματα για προμήθεια πάσης φύσεως ιματισμού, το 80% των αιτημάτων για υποδήματα, το 70% για κλινοσκεπάσματα και σεντόνια, το 30% για σχολικά είδη, 150 ψυγειάκια (παγωνιέρες) με καθημερινή ανανέωση του πάγου, λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης, φάρμακα, βιβλία, είδη προσωπικής φροντίδας, υλικά καθαριότητος, εργαλεία κήπου κ.λπ.

Με προσφορές και δωρεές από εταιρείες, οργανώσεις και ιδιώτες, αρκετά εξ αυτών από ενορίες και Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Κύπρου. Μάλιστα δε, όσον αφορά στα τρόφιμα και τα είδη ένδυσης, δημιουργήθηκε υπερεπάρκεια.

Επίσης, μοίρασε πάνω από 80000€ οικονομική βοήθεια σε οικογένειες, ενώ αγόρασε και προσέφερε στον Δήμο Ραφήνας ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγάκι τύπου κλαρκ.

Αξιοσημείωτη η μεγάλη προθυμία, ανιδιοτέλεια και η ευγένεια των εθελοντών, οι οποίοι, σε συνεργασία με τους ιερείς των ενοριών, κατέγραψαν τις ανάγκες των πληγέντων.

Πηγή Φωτογραφίας: Rafina Pikermi News

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ