Με τη λιτάνευση στους λιθόστρωτους δρόμους του Θησείου, ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την πανήγυρη του Αγίου Αθανασίου, στον ομώνυμο ιστορικό Ναό.

Πλήθος πιστών συνόδευσαν την εικόνα του Αγίου, στα γραφικά στενά της ενορίας, ενώ της λιτανείας προεξήρχε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Κλήμης επεσήμανε ότι “Η μνήμη ποτέ δε φεύγει και μας διδάσκει ότι, διαχρονικα ελληνικής ιστορίας, ελληνικής γλώσσας και Ορθοδόξου πίστεως, είναι οι ρίζες της φυλής μας. Είναι οι ρίζες του νεοέλληνα. Αν ξεκοπούμε από τις ρίζες μας, χαθήκαμε στη μίζερη και αλλοπρόσαλη εποχή μας”.

Κλείνοντας, ευχήθηκε: “Ο Άγιος Αθανάσιος να μας χαρίζει όμορφες πνευματικές στιγμές, να μας θυμίζει τις ρίζες μας και την ιστορική μας διαδρομή προς το επέκεινα. Ώστε να είναι ευλογημένο με τις χάρες του ουρανού και τις χαρές τις γης”.

Με τη σειρά του ο προιστάμενος του Ναού π. Ευλόγιος Αντωνέλλος, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κλήμεντα, που λάμπρυνε με την παρουσία του την πανήγυρη, αλλά και όλους όσους μετείχαν αυτής και ευχήθηκε “ο Άγιος Αθανάσιος να είναι προστάτης στις ζωές όλων”.

Λίγο προ της απολύσεως, ο κ. Κλήμης προσέφερε ως ευλογία από μία εικόνα του Αγίου Αθανασίου στην Αντιδήμαρχο Αθηνών, τον επικεφαλής της φιλαρμονικής της Ελληνικής Αστυνομίας, που συνόδευσε την εικόνα και τον διευθυντή της Τροχαίας Αθηνών κ. Διαμαντόπουλο.

Ετικέτες: