Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 | 2:54

H Κυριακή της Σαμαρείτιδος στο Ι. Προσκύνημα Χριστού Σπάτων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Πανηγυρικό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα το πρωί στο Ι. Προσκύνημα Αναστάσεως Χριστού στα Σπάτα, επί τη εορτή της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ιλίου Αθηναγόρας και ο οικείος Ποιμενάρχης Μεσογαίας Νικόλαος.

Στο ναό περιελήφθη να εορτάζεται και η Αγία Φωτεινή, καθώς ένας εργάτης από το Κορωπί, όταν είχαν αρχίσει οι εργασίες για την ανοικοδόμηση του Ναού, είδε στον ύπνο του να παρουσιάζεται μια γυναίκα, η οποία του είπε: «Είμαι η Αγία Φωτεινή. Να πας στα Σπάτα, να βρεις την Ελένη και να ειπείς στους επιτρόπους ότι κατά τον εορτασμό των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, θέλω, μαζί με την Χάρη Του, να εγκαινιασθώ κι εγώ εις την ιδίαν εκκλησίαν».

Αργότερα, μη πιστεύσασα και η ίδια η Ελένη (μια ευσεβής γυναίκα προσφυγικής καταγωγής, μητέρας 11 παιδιών στην οποία εμφανίστηκε επανειλημμένως ο ίδιος ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός (ἐν ἑτέρᾳ Μορφῇ), ο Οποίος, μεταξύ των άλλων, την προέτρεψε στο κτίσιμο του Ιερού Ναού της Αναστάσεώς Του, γνωστού σήμερα ως ‘Ο Χριστός στα Σπάτα’) οραματίζεται στον ύπνο της την Αγία Φωτεινή. Μετά από αυτό η Ελένη –όπως αφηγείται η ίδια- απέβαλε τους ενδοιασμούς που είχε και έκανε την εντολή της Αγίας.

Φωτορεπορτάζ: Παναγιώτης Γκένας για το Orthodoxia.Info

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ