Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Πατριαρχείο Σρβίας. Ο Πατριάρχης κ. Ειρηναίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο ναό του Αγίου Σάββα στην Βρατσάρ, συνοικία του Βελιγραδίου.

Συλλειτούργησε επίσης ο πρωθιερέας π. Ερμόλαος από την Πάτρα. Παρέστησαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Σερβία κ. Ηλίας Ηλιάδης, καθώς και τεράστιος αριθμό των πιστών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων κ. Ιωάννης, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Σταυροπηγιακή μονή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Μπίτολα των Σκοπίων.

Στο τέλος της Λειτουργίας, πραγματοποίησαν την λιτάνευση τα ιερών κειμήλια με τους πιστούς να κρατάνε εικόνες, αφιερωμένες στον Κύριο, Μητέρα του Θεού και των αγίων.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο Μητροπολίτης Μπάτσκας κ. Ειρηναίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Νόβι Σαντ. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ειρηναίος είπε, μεταξύ άλλων ότι: “Κάθε Κυριακή είναι μια γιορτή ως ανάμνηση της Ανάστασης του Χριστού. Ωστόσο, σήμερα έχουμε ένα επιπλέον γιορτή – εορτασμός ενός γεγονότος, και όχι μόνο του ένα γεγονός, αλλά ένα ουσιώδες μήνυμα της πίστης μας … ».

Μετά την οπισθάβωνο ευχή τελέστηκε με ιεροτελεστία η λιτάνευση των ιερών εικόνων.

Ετικέτες: