Με την ευκαιρία της Κυριακής της Ορθοδοξίας ο Πατριάρχης Σοφίας Νεόφυτος, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Πατριαρχικό καθεδρικό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι.

Μαζί του λειτούργησαν οι Μητροπολίτες Λοβτσού Γαβριήλ, Στάρας Ζαγόρας Κυπριανός, Βιδινίου Δανιήλ, Μελενίκου Γεράσιμος, Γραμματέα της Αγίας Συνόδου και ιερείς-εκπρόσωποι του Πατριάρχη Μόσχας και του Πατριάρχη Βουκουρεστίου στη Βουλγαρία.

Παράλληλα, τιμήθηκε η 5η επέτειος της εκλογής του Πατριάρχη Νεόφυτου ως Προκαθημένου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Μητροπολίτης Λοβτσού Γαβριήλ υπογράμμισε την αξία και τον ρόλο του Πατριάρχη Νεοφύτου στη βουλγαρική Εκκλησία λέγοντας ότι “υπηρετεί πιστά την ευλογημένη διαθήκη από τον Θεό στην υπεράσπιση της ορθόδοξης πίστης, μέσω της οποίας ελπίζουμε να κληρονομήσουμε την αιώνια Βασιλεία του Κυρίου μας”.

Αμέσως μετά τελέστηκε Δοξολογία για την επέτειο εκλογής του Πατριάρχη Νεοφύτου.

Τέλος, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας , ο Καθηγητής Dimitar Dimitrov, διευθυντής της Πατριαρχικής Χορωδίας «Άγιος Αλέξανδρος Νέφσκι», έλαβε τον τίτλο του Πρωτοψάλτη του Πατριαρχείου Σόφιας.

Патриаршеска св. Литургия за Неделя Православна в ПКСП „Св. Александър Невски”

Gepostet von Българска православна църква – Българска патриаршия am Samstag, 24. Februar 2018

Ετικέτες: