Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 | 14:08

H Κηφισιά γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με την περίλαμπρη λιτάνευση μέσα στην πόλη, η Κηφισιά γιόρτασε τη μνήμη του πολιούχου και προστάτη της, Αγίου μεγαλομάρτυρα Δημητρίου.

Στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς, τελέστηκε σήμερα το πρωί, αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα, με συλλειτουργούς τους μητροπολίτες Περιστερίου κ. Κλήμη και Κηφισίας κ. Κύριλλο.

Συμμετείχε πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως, ενώ στα αναλόγια έψαλλαν οι χοροί του Πρωτοψάλτη κ. Δημήτρη Καλομοίρη και του Λαμπαδαρίου κ. Ευάγγελου Μπενά.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Περιστερίου ο οποίος αναφερόμενος στην φράση του ευαγγελίου «Ταύτα εντέλλομαι υμίν, ίνα αγαπάτε αλλήλους».

Ο κ. Κλήμης τόνισε πως “Στην στέπα του σημερινου ατομισμού και της εκκοσμικευμένης εποχής μας, είναι πολύ δύσκολο να φυτέψει κανείς στις καρδιές των ανθρώπων τον ευαίσθητο σπόρο της αγάπης. Ο σπόρος της αγάπης θέλει θυσία για να ριζώσει και να καρποφορήσει. Και ο άγιος μεγαλομάρτυς Δημήτριος θυσιάσθηκε για την αγάπη του Χριστού και πυρφύρωσε την γη με το αίμα του”.

Ο κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους αρχιερείς για την συμμετοχή τους στην πανήγυρη και ευχήθηκε ο Άγιος Δημήτριος να τους φυλάττει στην αρχιερατεία τους και να ποιμαίνουν την επαρχία τους, επ’ αγαθώ της Εκκλησίας. Ευχαρίστησε, επίσης τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργο Κουμουτσάκο, τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Θωμάκο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, την Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς, και την Τροχαία Κηφισιάς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ