H Καστοριά τίμησε τη “χελιδόνα του Πόντου”

Κατά το διήμερο 5 και 6 Μαΐου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας η μνήμη της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας.

Την παραμονή της εορτής στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κλεισούρας Καστοριάς, εκεί όπου έζησε η ασκήτρια Οσία Σοφία, τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών λειψάνων της Αγίας στους χώρους του Μοναστηριού, ενώ ο Σύλλογος Ποντίων Καστοριάς και Πτολεμαΐδος απέδωσαν ένα ποντιακό τραγούδι, εις τιμήν και μνήμην της Αγίας Σοφίας της Ποντίας.

Google News

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις

Από το αρχείο της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης

ORTHODOX TV