Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 19:33

H Ιερά Σύνοδος τίμησε τον Μητροπολίτη Αχελώου Ευθύμιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Γιώργος Φερδής Ο Θυμιάκος στο Αγρίνιο του μεσοπολέμου, τιμήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019.

Ο μικρός το δέμας και νεότερος ανάμεσα στους συγγενείς του Ευθύμιος Στύλιος, τέκνο του από το Βουλγαρέλι της Άρτας Hπειρώτη χονδρεμπόρου Κωνσταντίνου και από τις 22 Δεκεμβρίου 1968 επίσκοπος και τιτουλάριος Μητροπολίτης Αχελώου, ήταν όπως ο ίδιος περιέγραψε κατά την ευχαριστήρια προσλαλιά του, ο Θυμιάκος του Αγρινίου.

Ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο και τους Συνοδικούς Ιεράρχες για την απονομή του Χρυσού Σταυρού του Αποστόλου Παύλου, για την πεντηκονταετία αρχιερωσύνης του, αναφέρθηκε στις απαρχές της ζωής του και σε σελίδες της εκκλησιαστικής διακονίας του.

Στα νεανικά του χρόνια δίπλα στο αρχοντικό της οικογένειας του στεγάστηκε η χριστιανική Ένωση Αγρινίου και εκεί γνώρισε και γνωρίστηκε με τους εκκλησιαστικούς κύκλους, με αποτέλεσμα να επιλέξει να σπουδάσει θεολογία και να γίνει ο πρώτος λαϊκός γραμματεύς.του Παγκοσμίου Συνδέσμου Ορθόδοξων Νεολαιών.

Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Κωνσταντίνο, ως αδελφός της μονής Γενεθλίου Θεοτόκου Δαδιάς και εν συνεχεία υπηρέτησε ως εφημέριος εις την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο ναό του αγίου Θεράποντος Ζωγράφου.

Ενώ ετοιμαζόταν να μεταβεί με υποτροφία στην Αμερική για περαιτέρω σπουδές, εμποδίστηκε από τον τότε νέο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Α΄, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή του στην εκκλησιαστική διοίκηση, εκλέγοντας τον ως βοηθό επίσκοπο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης επισκοπής Αχελώου, περιοχής του τόπου καταγωγής του.

Συνεργάστηκε με τέσσερις Αρχιεπισκόπους και στην διάρκεια αυτών των 50 ετών, ως λειτουργός, εξομολόγος, κήρυκας και ποιμένας, παρήγαγε έργο για τη νεότητα, την φιλανθρωπία, την οικολογία και άλλους τομείς εκκλησιαστικής δράσεως, ενώ έχει συγγράψει και περί τα 120 βιβλία.

Η περικόσμιση του με το ανώτερο παράσημο της Εκκλησίας της Ελλάδος, έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, με τον οποίον συνυπήρξαν στο οικοτροφείο της αδεφότητος Θεολόγων “Η ΖΩΗ”, όταν ο Μητροπολίτης Ευθύμιος ήταν διευθυντής.

Οι Συνοδικοί Μητροπολίτες και ο Αρχιγραμματεύς Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, οι εργαζόμενοι στο Συνοδικό Μέγαρο Μητροπολίτης Δωδώνης και οι επίσκοποι Φαναρίου και Σαλώνων καθώς και οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου και Κηφισίας που βρέθηκαν στο Μέγαρο για υπηρεσιακούς λόγους, συνεχάρηκαν τον τιμηθέντα Ιεράρχη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ