Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η κατά Σάρκα Γέννησις του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στο Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Mε κατάνυξη τελέσθηκε την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους ευσεβών Χριστιανών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Tιμόθεος Καμπουρίδης, οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού για τον σημερινό άνθρωπο.

Προ του τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ευχήθηκε σε όλους καλά, υγιή και πανευφρόσυνα Χριστούγεννα με τη χάρη και την ευλογία του Σαρκωθέντος Χριστού.

Τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017 εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου και συνιεργουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων μικρασιατικών συλλόγων, πολιτιστικών φορέων και πλήθους πιστών.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης ανέγνωσε το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ για την εορτή των Χριστουγέννων, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται: «…Ὁ «ἐκ Παρθένου τεχθείς» Κύριος, ἐκτός ἀπό Ἀνάσταση καί Ζωή ἀποτελεῖ τήν ἀληθινή, τήν αὐθεντική, τήν ἀπόλυτη Χαρά. Ὁ Χριστός εἶναι ἡ ἀστείρευτη πηγή τῆς διαρκοῦς Χαρᾶς, πού ξεπερνᾶ κάθε κοσμική καί πρόσκαιρη ἀπόλαυση, κάθε ἐφήμερη εὐχαρίστηση καί θέλει καί εὐχαριστιέται νά σκορπᾶ τή χαρά, ἀλλά καί νά πλουτίζει τούς πιστούς Του μέ χαρά. Ἄλλωστε, γιά αὐτή τήν μεγάλη χαρά μᾶς ἔπλασε, γιά αὐτή τήν χαρά μᾶς ἀναγέννησε καί σέ αὐτήν τήν χαρά μᾶς ὁδηγεῖ, ἤτοι σέ ἐπανασύνδεση μέ τόν Δημιουργό μας καί στήν ὁδό πρός τήν κατά χάριν θεώσή μας…».

Την εορτή τίμησε με την παρουσία του ο Παλαιστίνιος Πρέσβης στην Αθήνα κ. Marwan Emile Toubassi, στον οποίο ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ανέφερε πως η Γέννηση του Θεανθρώπου εκπέμπει μήνυμα ειρήνης και ενότητας, με την ευχή να εδραιωθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ παράλληλα καταδίκασε τη θρησκευτική βία, λέγοντας πως οι θρησκείες δεν πρέπει να εξυπηρετούν ατομικά συμφέροντα, αλλά την ειρήνη, την ελευθερία, την ισότητα και τη δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια o Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους «χρόνια πολλά», με την ελπίδα τα φετινά Χριστούγεννα να αποτελέσουν την απαρχή μίας νέας, πιο χαρούμενης ζωής, πλούσια από τις ευλογίες του Σαρκωθέντος Σωτήρα μας.

Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: