Στο πλαίσιο της ποιμαντικής του επίσκεψης στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιγνάτιου Αντιοχείας.

Στον εσπερινό χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Μελβούρνης, με την παρουσία των Μητροπολιτών Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας και Φιλιππίνων Βασιλείου, Τύρου και Σιδώνος Ηλία των Επισκόπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Δέρβης Ιεζεκιήλ, Μιλητουπόλεως Ιάκωβο και πολλών κληρικών.

Ο Μητροπολίτης Αυστραλίας Βασίλειος προσφώνησε τον κ. Ιωάννη, καλωσορίζοντάς τον στη «σύγχρονη εκκλησία του Αγίου Παύλου» που εγκαινιάστηκε το 2003 υπό την εποπτεία του μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου, ενώ η ενορία περιλαμβάνει περίπου 300 οικογένειες.

Ο Πατριάρχης προσέφερε μια εικόνα της Παναγίας στον εφημέριο του ναού.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής του Αγίου Ιγνάτιου, ο κ. Ιωάννης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Μελβούρνη και κάλεσε τους πιστούς να προετοιμάσουν την καρδιά τους να μην σβήσει την παρουσία του Θεού μέσα σε αυτήν, να την θρέψουν με καλά έργα και “να αναζητήσουμε την παρουσία του θείου βρέφους μέσα στην καρδιά μας και σε κάθε μέρος της ζωής μας».

Ο Μακαριώτατος υπενθύμισε επίσης τη ζωή του Αγίου Ιγνατίου Αντιοχείας, επαινώντας “την παρουσία της Αντιόχειας που έχει εξαπλωθεί στην Ανατολή και τη Δύση και σε όλα τα μέρη του κόσμου. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η Εκκλησία της Αντιόχειας είναι μια οικογένεια”.

Ευχήθηκε για την ειρήνη στη Συρία και για τη διατήρηση της σταθερότητας στο Λίβανο, την ασφάλεια της Παλαιστίνης και το καλό του Ιράκ, και σε όλες τις χώρες της Ανατολής.

Ετικέτες: