Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 4:15

H εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου γιορτάστε με κάθε επισημότητα στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Επίκεντρο των εορτασμών ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας στη Δαμασκό, όπου της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, συμπαραστατούμενος από τους Επισκόπους Νταράγιας Μωυσή, Σειδανάγιας Λουκά και Σελευκείας Εφραίμ.

Λίγο πριν την απόλυση ο κ Ιωάννης ευλόγησε τους καρπούς της αμπέλου.

Επίσης την ίδια ημέρα, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μεξικό, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σάο Πάολο Δαμασκηνού και συλλειτουργούντων του Αρχιεπισκόπου Νέας Υόρκης Ιωσήφ και του επίσκοπο Αλεξίου της Ορθόδοξη Εκκλησίας της Αμερικής.

Στο τέλος τελέστηκε το 40νθήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση του μακαριστού Μητροπολίτη Μεξικού Αντωνίου.

Αλλά και στην Αργεντινή στον Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Σαντιάγο ντελ Εστέρο προεξήρχε της Θείας Ευχαριστίας ο Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες Σιλουανός.

Στο κήρυγμα του, ο Μητροπολίτης Σιλουανός αναφέρθηκε στη φωνή του πατέρα που ακούστηκε στη Μεταμόρφωση: “Οὗτός ἐστιν ὁ Υἱός μου ὁ ἀγαπητός, ἐν ᾧ ηὐδόκησᾳ, αὐτοῦ ἀκούετε”  και κάλεσε τους πιστούς να είναι σε κοινωνία και ένωση με τον Θεό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τίμησε τον ιερέα του ναού π. Γρηγόριο Μακαντάσι για τα 25 χρόνια διακονίας του στην ενορία, προσφέροντάς του μια εικόνα της Παναγία “Άξιον εστί” με την ευχή να είναι πραγματικά Άξιος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ