Ελλάδα

H εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Γλυφάδας κυρού Παύλου

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, τελέστηκε πριν από λίγη ώρα  η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Γλυφάδας κυρού Παύλου, στον καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.

Στην εξόδιο ακολουθία συμμετείχαν δεκάδες ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, κληρικοί της Μητροπόλεως Γλυφάδας και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και πολιτικός κόσμος και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ

Για την προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτου Γλυφάδας κυρού Παύλου μίλησαν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γέωργιος o οποίος αναφέρθηκε στην ιεραποστολική διακονία του μακαριστού στην Αφρική, ενώ εκ μέρους του κλήρου της Μητροπόλεως Γλυφάδας, ο πρωτοσύγκελλος αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωίνος.

Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί από ολόκληρη την Αττική που συνέρρευσαν από νωρίς στο ναό και ιδιαιτέρως νέοι άνθρωποι, για να αποτίσουν φόρο τιμής και να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπητό ιεράρχη.

Η σορός του μακαριστού Μητροπολίτου Γλυφάδας κυρού Παύλου, μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου Άνω Γλυφάδας, όπου ετάφη, κατόπιν δικής του επιθυμίας.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Συλλυπητήρια Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας

Αρχιεπίσκοπος: Να πορευόμαστε με πνεύμα συνεργασίας για ό,τι χρειάζεται η κοινωνία

Αναδημοσίευση

Ο Επιτάφιος Θρήνος στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών

Γιώργος Δ. Φερδής

Αρχιεπίσκοπος: «Όταν τις καρδιές των ανθρώπων «οπλίζει» το μίσος, τότε ο κόσμος μας μετατρέπεται σε επίγεια κόλαση»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η Αυστραλία αποχαιρέτησε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπύρος Παπαγεωργίου

O Αρχιεπίσκοπος στο Ναύπλιο για την εορτή του Ευαγγελισμού

Γιώργος Δ. Φερδής