«Ο Σταυρός είναι η κορυφαία έκφραση της αγάπης του Θεού αλλά και ο τρόπος ζωής του χριστιανού… Ο Σταυρός δεν είναι μία τιμωρία που επιβάλλει ο Χριστός για τις αμαρτίες μας. Ο Σταυρός, δηλαδή ο σταυρικός τρόπος ζωής, είναι ο μόνος τρόπος να αφήσουμε πίσω μας ό,τι μας χωρίζει από το Θεό για να μπορούμε απερίσπαστοι να Τον ακολουθήσουμε μέχρι τη Βασιλεία των Ουρανών… Η αξία του Σταυρού είναι εσχατολογική διότι μετά το Πάθος η Ανάσταση θα φωτίσει το σκότος και θα εξαλείψει τον πόνο, το θάνατο και τη φθορά…» σημείωσε προ του τέλους της Ακολουθίας των Παθών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Διδυμοτείχου, όπου και χοροστάτησε.

Το πρωί της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στόν Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του οικισμού Σιταριάς-Διδυμοτείχου, προκειμένου να κοινωνήσουν οι λιγοστές ψυχές της μικρής αυτής ενορίας εν όψει της εορτής του Πάσχα.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: