Υπό την αιγίδα του Πατριάρχη Αντιόχειας και πάσης Ανατολής κ. Ιωάννη, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Ακαδημαϊκού Έτους 2017/2018 στην Θεολογική Σχολή “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός” την Πέμπτη  31 Αυγούστου 2017.

Ο Μητροπολίτης Τριπόλεως & Χώρας Εφραίμ , προεξήρχε του Εσπερινού παρουσία του Μητροπολίτη Βαγδάτης, & Κουβέιτ Γαττάς, του Ηγουμένου της Πατριαρχικής Μονής Παναγίας Μπαλαμάντ, ο Δρ Έλι Σάλεμ, Πρόεδρος του Πανεπιστήμιο Μπαλαμάντ, Πρεσβύτερος Πορφύριος Γκεόργκι, Κοσμήτορας του Θεολογικής Σχολής “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός”, Κοσμήτορες, ιερείς, διάκονοι, μέλη ΔΕΠ και φοιτητές, στο Καθολικό της Μονής. Στο τέλος του Εσπερινού  ο Μητροπολίτης απευθύνθηκε στο κοινό. Τους κάλεσε να μιμηθούν τον Άγιο Συμεών τον Στυλίτη και τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό που αγωνίστηκαν στη ζωή τους για να ξεπεράσουν τα πάθη τους. Έτσι, ήταν φωτισμένοι από το Θεό και έγιναν φάροι για τους άλλους.

Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός για τη νέα Εκκλησιαστική χρονιά. Ο Πορφύριος Γκεόργκι, Κοσμήτορας του Θεολογικής Σχολής, έδωσε οδηγίες στην σχολή, το προσωπικό. Τους μετέφερε τις ευλογίες του Πατριάρχη Ιωάννη και των ιεραρχών της Συνόδου. Εξήγησε ότι “η αγάπη μας έλκει τον κόσμο στην Εκκλησία και στον Οίκο του Κυρίου. Η καθαρή και ανόθευτη αγάπη που δοκιμάζουμε στην Εκκλησία είναι ο δυναμισμός που μας τραβάει να περπατάμε στον ίδιο δρόμο της τελειότητας, που περπάτησαν εκείνοι που προηγήθηκαν ».

 

Ετικέτες: