Κυ, 23/06/24 | 17:21

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

GREEN ΣΧΙΣΤΟ: Τίτλοι τέλους στην επένδυση της Εκκλησίας της Ελλάδος με απόφαση της ΔΙΣ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τίτλους τέλους έθεσε σήμερα σε ένα από τα πλέον μεγαλόπνοα έργα της Εκκλησίας της Ελλάδος ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Η μεγάλη επένδυση της Εκκλησίας στην περιοχή του Σχιστού που είχε ανακοινωθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο σε ειδική εκδήλωση παρουσία του Αρχιεπισκόπου και του Πρωθυπουργού, δεν θα υλοποιηθεί τελικά.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info, σήμερα το πρωί κατά την συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας ανακοίνωσε στους συνοδικούς Ιεράρχες πως το έργο δεν θα πραγματοποιηθεί. Μάλιστα ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος εισηγήθηκε και η ΔΙΣ ομόφωνα αποφάσισε, την διάλυση της ΑΕ που είχε προς τούτο συστήσει η Εκκλησία μέσω της ΕΚΥΟ.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες αποσύρθηκαν από τους χώρους στάθμευσης του κτιρίου των κεντρικών υπηρεσιών της Εκκλησίας όλες οι μακέτες που είχαν τοποθετηθεί.

Η επένδυση που είχε λάβει τον τίτλο «The Green Σχιστό», προέβλεπε τη αξιοποίηση κτήματος συνολικής έκτασης 3.200 στρεμμάτων στην περιοχή του Σχιστού – Σκαραμαγμά. Στο πλαίσιο της επένδυσης θα κατασκευαζόταν ένα σύγχρονο κέντρο logistics, παράλληλα με οικισμούς και γραφεία.

Μέχρι στιγμής η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, όμως μετά και την σημερινή απόφαση θεωρείται ζήτημα χρόνου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ