Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:55

Γνωστοί ηθοποιοί συμπράττουν με την “Αποστολή” για την επιστροφή των ελληνικών αγαλμάτων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Δεκατρείς γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί συμπράττουν με την ΜΚΟ “Αποστολή” της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε μια καμπάνια για την επιστροφή των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα αλλά και των άλλων ελληνικών αγαλμάτων που βρίσκονται σε μουσεία του εξωτερικού.

Με τίτλο “Ελευθέρωσέ με” (#SetMeFreeCampaign) οι ηθοποιοί μπαίνουν για λίγο στο ρόλο των αγαλμάτων που βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους και ζητούν την απελευθέρωσή τους.

«Το μήνυμα «Ελευθέρωσε Με» είναι μία δυνατή έκκληση για την επιστροφή πολιτισμικών μνημείων στους τόπους που γεννήθηκαν», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην παρουσίαση της καμπάνιας και πρόσθεσε πως «πρόκειται για μια ιστορική στιγμή. Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στέλνει ένα παγκόσμιο μήνυμα. Τα πολιτιστικά μνημεία δεν είναι ούτε λάφυρα, ούτε άψυχες πέτρες. Είναι ζωή, ιστορία, ο πολιτισμός κάθε λαού και δεν υπάρχει κανένα νόημα να κρατιούνται σε προθήκες μουσείων για φωτογραφίες ή επίδειξη δύναμης. Ήρθε η ώρα να διορθωθούν λάθη που έγιναν σε άλλες εποχές αρκεί να ακούσομε τη φωνή τους που μας λέει “Ελευθέρωσε Με”».

«Τα πολιτιστικά αγαθά ανήκουν πρωτίστως και κυρίως στον φυσικό τους χώρο και στο λαό που τα δημιούργησε. Τόσο η αφαίρεσή τους, όσο και η συνεχιζόμενη κατακράτησή τους στερείται οποιασδήποτε ηθικής και νομικής νομιμοποιητικής βάσεως. Είναι ανήθικη, καταχρηστική και παράνομη», τόνισε από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Στο βίντεο εμφανίζονται οι Γιάννης Αϊβάζης, Στεφανία Γουλιώτη, Ζέτα Δούκα, Νόνη Δούνια Λεωνίδας Κακούρης, Κόρα Καρβούνη, Μαρία Κορινθίου, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Νεφέλη Κουρή, Μαρία Ναυπλιώτου, Τάσος Νούσιας, Μαρία Παπαφωτίου και Ρένος Ρώτας, σε μια παραγωγή της Aikor Productions. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Αϊβάζη, bodypainter ήταν η Έφη Τσιμπή, ενώ φωτογράφος ο Κωνσταντίνος Λέπουρης.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ