Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:00

"ΠΥΡΑ" ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Γλυφάδας: “Μόσιαλος και Φίλης κάθονται στο θρόνο του ναρκισσισμού και νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο στόχαστρο του μητροπολίτη Γλυφάδας Αντωνίου μπήκαν τόσο ο καθηγητής πολιτικής υγείας Ηλίας Μόσιαλος για την υβριστική ανάρτησή του προς την Παναγία όσο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης για τη στήριξη που του παρείχε.

Μέσα από εγκύκλιο που εξέδωσε ο ιεράρχης για την εορτή των Θεοφανείων, απασφάλισε κυριολεκτικά κατά των δύο ανδρών, χρησιμοποιώντας πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς για τα πρόσωπά τους.

«Η πανδημία αντί να μας αφυπνίσει και να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε την αδυναμία και τη μικρότητά μας, να ζητήσουμε όλοι την παρέμβαση του Θεού για να σταματήσει αυτό το κακό, εμείς εξακολουθούμε να τρέχουμε την νοσηρά ψευδαίσθηση, ότι είμαστε παντοδύναμοι ανθρωποθεοί και δεν έχουμε ανάγκη τον Θεό. Πολλοί ακόμη χλευάζουν και ειρωνεύονται όσους πιστεύουν στον Θεό και εναποθέτουν την ελπίδα της ζωής τους στην αγάπη του», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Αντώνιος.

Όπως διευκρινίζει μάλιστα, αυτοί οι χλευαστές έχουν τον μανδύα του δήθεν απελευθερωμένου, του δήθεν προοδευτικού και του δήθεν δημοκράτη. «Όπως ο Ηλίας Μόσιαλος, που παραμονές της Γεννήσεως του χριστού, φρόντισε να ρίξει το δηλητήριό του βρίζοντας τον Χριστό, αλλά και όσους πιστεύουν σε εκείνον, ως ανόητους. Ο Νίκος Φίλης από την άλλη, έσπευσε να τον υπερασπιστεί, βγάζοντας για άλλη μια φορά το φαρμάκι και τα όποια απωθημένα του εναντίον της Εκκλησίας, προφανώς σαν αντίδωρο για το ψωμί που του έδωσε στα νεανικά του χρόνια και κάποιοι άλλοι».

Παράλληλα, προσθέτει πως όλοι αυτοί κάθονται στο θρόνο του ναρκισσισμού και της ψευδαισθήσεως, ότι τα ξέρουν όλα και δεν πρόκειται ούτε να σκύψουν να δώσουν σημασία στα ευτελή μας λόγια. «Ως επίσκοπος όμως θέλω να επισημάνω, ότι η ευγένεια επιβάλλει να μην ειρωνεύεται κάποιος τον άλλο και τις πεποιθήσεις του. Το μόνο πρόσωπο που δικαιούται να ειρωνεύεται κάποιος, είναι ο εαυτός του και δεν έχει το δικαίωμα να ειρωνεύεται τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του άλλου ή ακόμη χειρότερα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού», υπογραμμίζει ο μητροπολίτης Γλυφάδας.

Σημειώνει δε ότι αυτό, «πέραν της ευγένειας είναι κατοχυρωμένο και συνταγματικά, αφού το “πέταγμα λάσπης”, συνιστά φασιστική πρακτική του γκαιμπελικού ναζισμού που δεν αρμόζει σε ένα πρόσωπο που κατέχει την θέση που έχει ο κ. Μόσιαλος και για την οποία πληρώνεται από αυτούς που έχει το θράσος να βρίζει».

Στη συνέχεια ωστόσο, ο κ. Αντώνιος αναρωτιέται, γιατί ο κ. Μόσιαλος, περιορίζει όλο του το μένος εναντίον της Εκκλησίας και προφανώς, -τέτοιες σοφές συμβουλές δίνει και στον Πρωθυπουργό-, «όταν είναι σε όλους γνωστό, ότι αντιρρησίες διαφόρου είδους, υπάρχουν σε όλες τις πολιτικές, κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις και τις υπάρχουσες στην χώρα μας, μεγαλύτερες ή μικρότερες θρησκευτικές κοινότητες».

Ο μητροπολίτης Γλυφάδας, κλείνει το θέμα αυτό λέγοντας πως «είναι λογικό να υπάρχουν αντιρρησίες και στην Εκκλησία, εφόσον και οι πιστοί αποτελούν μέρος ολόκληρης της κοινωνίας. Ο περιορισμός συνεπώς της ειρωνείας του εναντίον των χριστιανών, δείχνει τουλάχιστον εμπάθεια και μισαλλοδοξία και στοχευμένη σκοπιμότητα. Πέραν όμως αυτών, όσα υπαινίσσεται, είναι καθαρά επινοήσεις του θολωμένου μυαλού του. Προσευχόμαστε να δώσει ο Θεός μετάνοια και σε αυτόν, αλλά και στους άλλους υβριστές του Χριστού για να βρουν έλεος», καταλήγει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ