Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 | 3:36

ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

Γιαννιτσά: Έβγαλαν στο διαδίκτυο προς πώληση παλιά θρησκευτική εικόνα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Συνελήφθησαν χθες το πρωί σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας δύο άνδρες για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι δύο ημεδαποί είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο αγγελία πώλησης παλιάς θρησκευτικής εικόνας, έναντι του χρηματικού ποσού των χιλίων ευρώ. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε ωστόσο σε παλαιοπωλείο ιδιοκτησίας του ενός, εντοπίστηκε η προαναφερόμενη εικόνα και κατασχέθηκε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, κατασχέθηκαν ακόμη τρεις παλιές θρησκευτικές εικόνες, ενώ μετά από εκτίμηση της αρμόδιας Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων, η μία από αυτές και συγκεκριμένα το «Κεντρικό φύλλο τρίπτυχου Παναγίας Βρεφοκρατούσας», εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων.

Οι παραπάνω θρησκευτικές απεικονίσεις θα αποσταλούν στην αρμόδια εφορεία αρχαιοτήτων για περαιτέρω εξέταση, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ