Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:34

Γεωργιάδης προς Ιεράρχες: Δεν υπάρχει κανένας διωγμός της Εκκλησίας – Δεν χρειάζεται να αντιδικούμε

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Να κατανοήσουν τις πρωτόγνωρες συνθήκες που περνά η χώρα μας και να παραμείνουν ψύχραιμοι συνέστησε στους ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην νέα εκπομπή “T-LIVE” του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA και τη δημοσιογράφο Τατιάνα Στεφανίδου.

Κληθείς να σχολιάσει “τον αναβρασμό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον χώρο της Εκκλησίας από αρκετούς ιεράρχες, καθώς και τις πρόσφατες δηλώσεις του μητροπολίτη Κερκύρας, ότι η Εκκλησία βρίσκεται υπό διωγμό”, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως “σέβομαι τους ιεράρχες μας και όλους τους ιερείς μας. Ασφαλώς όμως δεν υπάρχει κανένας διωγμός της Εκκλησίας”, προσθέτοντας πως “υπάρχει μια πανδημία, μια σύμφορα απέναντι στην οποία όλοι μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί”.

Παράλληλα, ο Υπουργός Ανάπτυξης συμπλήρωσε πως “άλλωστε και η ίδια η Εκκλησία στους κόλπους της γνώρισε την λαίλαπα και την πίεση που ασκεί στον άνθρωπο ο κορονοϊός”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως “άρα δεν χρειάζεται να υπάρχουν αντιδικίες για πράγματα τα οποία μας ενώνουν όλους τους ανθρώπους και δεν έχουν να κάνουν με την πολιτική, αλλά έχουν να κάνουν με την υγεία”.

Ερωτώμενος να τοποθετηθεί “για κάποιες εικόνες που προβλήθηκαν την ήμερα του αγίου Νικολάου με ορισμένους πιστούς να μεταλαμβάνουν σε κάποιους ναούς της χώρας”, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως “η Θεία Κοινωνία όπως ξέρετε δεν απαγορεύεται. Εγώ βέβαια δεν είμαι ειδικός λοιμωξιολόγος. Πιστεύω, είμαι χριστιανός ορθόδοξος και άρα θέλω να μεταλαμβάνω χωρίς φόβο”,ενώ θέλοντας να κλείσει το θέμα αυτό παρέπεμψε τη δημοσιογράφο στις πρόσφατες δηλώσεις της κυρίας Λινού, η οποία επανειλημμένως έχει επισημάνει πως “δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να συνδέει τον κορονοϊό με την Θεία Κοινωνία. Φαντάζομαι η κυρία Λινού ως ειδική επιστήμονας κάτι παραπάνω θα ξέρει”, κατέληξε ο Υπουργός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ