Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 11:34

ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Γεωργιάδης: “Όποιος προσπαθεί να καπηλευτεί το Άγιο Όρος για κομματικούς σκοπούς δεν είναι ορθόδοξος χριστιανός”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Άγιο Όρος θα επισκεφθεί αύριο ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης διαμηνύοντας ωστόσο ότι όσοι αγαπούν και σέβονται πραγματικά το Άγιο Όρος δεν το εμπλέκουν στις κομματικές διαμάχες.

“Το Άγιο Όρος δεν ανήκει στον ψηφοφόρο του ενός ή του άλλου κόμματος αλλά ενώνει όλους τους ορθοδόξους απανταχού της γης και όλους τους Έλληνες. Το να εμπλέκουμε το Άγιο Όρος στην πολιτική διαμάχη, σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε τι είναι το Άγιο Όρος και δεν το σεβόμαστε”, ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πηγαίνω ως πιστός χριστιανός για να προσκυνήσω

Για την επίσκεψή του ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε πως, «δεν πηγαίνω για να εμπλέξω το Άγιο Όρος σε καμία κομματική διαμάχη. Πηγαίνω ως πιστός χριστιανός για να προσκυνήσω, να δω τις αγαπημένες μου μονές, να μιλήσω με γέροντες, οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη σοφία και να πάρω την ευλογία τους για τις δύσκολες μέρες που ακολουθούν. Αν θέλεις να πάρεις ευλογία για τις εκλογές δεν μπορείς μετά, πας πριν τις εκλογές”.

Όπως τόνισε μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που έχει πάει στο Άγιο Όρος. “Τους έχω βοηθήσει πάρα πολλές φορές από τις θέσεις που με αξίωσε ο Θεός να έχω. Είναι ένα κόσμημα της Ορθοδοξίας και της εκκλησίας μας και πρέπει να το αφήσουμε έξω από την κομματική διαμάχη. Όσοι το εμπλέκουν στην κομματική διαμάχη, ούτε το αγαπούν ούτε το σέβονται, ούτε το πιστεύουν. Όποιος προσπαθεί να καπηλευτεί το Άγιο Όρος για κομματικούς σκοπούς στην πραγματικότητα δεν είναι ορθόδοξος χριστιανός”, κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ