Δε, 15/07/24 | 6:01

Γεωργιάδης: Η Κυβέρνηση νομοθέτησε απλά την απόφαση που πήρε από μόνη της η Εκκλησία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το μπαλάκι στην Εκκλησία έριξε και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης να επιτρέπει πλέον στους ναούς μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ για τον Covid-19.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας σήμερα το πρωί στο πρώτο πρόγραμμα και τους δημοσιογράφους Βασίλη Αδαμόπουλο και Μαρία Γεωργίου, κληθείς να σχολιάσει «για το πως βλέπει το γεγονός ότι η Κυβέρνηση έβαλε τελικά το ίδιο μέτρο στις Εκκλησίες όπως με το εμπόριο», υποστήριξε πως «η ίδια η Εκκλησία της Ελλάδος πήρε αυτή την απόφαση».

Μάλιστα, όπως ανέφερε αυτό που έκανε απλά η Κυβέρνηση ήταν, «ότι έφερε τη νομοθεσία για να προσαρμοστεί στην απόφαση που πήρε από μόνη της η Εκκλησία», τονίζοντας παράλληλα πως ασχέτως από αυτή την απόφαση «τον έλεγχο στην πραγματικότητα της ευθύνης στους ναούς τον έχει η ίδια η Εκκλησία».

Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ωστόσο, κινούμενος σε διαφορετική γραμμή από αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος όπως ξεκαθάρισε όσοι δεν συμμορφώνονται με τους νόμους στους ναούς θα τους επιβάλλονται και οι ανάλογες κυρώσεις, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως «είναι αδύνατον και μόνο να σκεφτείς σαν εικόνα να μπει ένας αστυνομικός στην Εκκλησία και να σταματήσει την λειτουργία. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί», κατέληξε ο Υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες που η Εκκλησία τότε είχε εξαιρεθεί από τα μέτρα της Κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης είχε υπογραμμίσει πως «δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η θρησκεία και η πίστη με κάποιον πολίτη που θέλει να πάει σε εμπορικό κατάστημα ή σε κομμωτήριο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ