Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 4:36

Γαλλίας: “Η Γαλλία παρέμεινε σταθερή στις χριστιανικές της ρίζες”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την διαχρονική παρουσία του Χριστιανισμού στη Γαλλία τόνισε σήμερα κατά την Θεία Λειτουργία ο μητροπολίτης Εμμανουήλ, ημέρα κατά την οποία τιμώνται όλοι οι άγιοι που διέλαμψαν σε γαλλικό έδαφος.

Η Γαλλία παρέμεινε σταθερή στις χριστιανικές της ρίζες” είπε ο κ. Εμμανουήλ, επισημαινοντας ότι “υπήρξε από τις πρώτες περιοχές που εκχριστιανίστηκαν από ιεραποστόλους που δρούσαν στα όρια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και κατέστη ακλόνητος φρουρός της πίστεως”.

Ο κ. Εμμανουήλ αφού αναφέρθηκε ονομαστικά στο πλήθος των αγίων που με το βίο τους αποτελούν φωτεινό παράδειγμα, τόνισε πως “Η αγιότητα δεν περιορίζεται γεωγραφικά ούτε χρονικά”, ενώ υπογράμμισε ότι και στις μέρες μας οι νεότεροι άρχοντες συνεργάζονται αρμονικά με την Εκκλησία και με τον τρόπο αυτό η Γαλλία συνεχίζει να αποτελεί λίκνο πολιτισμού, ελευθερίας και δημοκρατίας. 

Άγιοι της Γαλλίας

Στη Γαλλία έζησε πλήθος Αγίων. Άγιοι λιγότερο γνωστοί στην Ανατολή όπως ο Μάρτυρας Γκουενόλιος ο εν Βρετάνη, ο Άγιος Χροδεγάν Επίσκοπος Μέτς και ο Άγιος Λούπος ο Ομολογητής, Επίσκοπος Τρουά, καθώς και περισσότερο γνωστοί στην Ανατολή Άγιοι όπως ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, πολιούχος των πόλεων των Αθηνών και των Παρισίων, ο Άγιος Ειρηναίος Επίσκοπος Λουγδούνων (Λυών), ο Άγιος Ραφαήλ ο εν Μυτιλήνη μαρτυρήσας και ο Άγιος Σουλπίκιος, μαθητής του Αγίου Μαρτίνου Τουρώνης. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνούμε και σύγχρονους Αγίους που κατέταξε το Οικουμενικό Πατριαρχείο πρόσφατα στο Αγιολόγιο, τον Άγιο Δημήτριο τον Πρεσβύτερο, Γεώργιο, Ηλία, την Οσία Μαρία και τον Άγιο Αλέξιο Μεντβέντκοφ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ