Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή την δήλωση του εκπροσώπου του Πούτιν ότι η Ρώσοι τουρίστες θα βγουν κερδισμένοι από τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας  σε τζαμί , δεδομένου ότι θα καταργηθεί το εισιτήριο.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Blue Sky, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι «Αυτή η δήλωση είναι σχεδόν εχθρική», ενώ χαρακτήρισε ως συνειδητά δηλητηριώδη την απόφαση της Άγκυρας για την Αγία Σοφία και υπογράμμισε ότι η ΕΕ πρέπει να συντομεύσει τα βήματα της απέναντι την προκλητικότητα.

Να θυμήσουμε ότι  εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η επίσημη θέση της Ρωσίας είναι ότι το ζήτημα αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας», εκτιμώντας ότι οι σχέσεις Μόσχας – Αγκυρας δεν θα επηρεαστούν από τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ενώ προχώρησε και σε μία πρωτοφανή τοποθέτηση λέγοντας ότι οι Ρώσοι τουρίστες θα επωφεληθούν από τη δωρεάν είσοδο στο κτίριο από τη στιγμή που παύει να λειτουργεί ως μουσείο.

Ετικέτες: