Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 | 8:21

"Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ"

Φθιώτιδος: “Με τον εμβολιασμό καλούμαστε να επιλέξουμε το σωστό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι έχω καθαρό ιστορικό και έχω κάνεις τις τρεις δόσεις του εμβολίου και θα κάνω και τέταρτη και πέμπτη και όσες δόσεις χρειαστεί», ανέφερε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών.

‘Όπως σημείωσε ο κ. Συμεών, «με τα εμβόλια δηλώνουμε και εκφράζουμε την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας και για τη ζωή», τονίζοντας πως σε κάθε επίπεδο, «η Εκκλησία, ο Αριχεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, έχουν ανοιχτά και καθαρά εκφραστεί υπέρ των εμβολίων».

«Έχω βιώσει την τραγική εμπειρία, να τελέσω την εξόδιο ακολουθία νέων ανθρώπων, που πέθαναν από κορονοϊό και άφησαν πίσω τους ορφανά παιδιά. Αυτό είναι κάτι πιο ισχυρό, από κάθε επιστημονικό επιχείρημα», επεσήμανε ο ιεράρχης.

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, πρόσθεσε πως «με παίρνουν πνευματικά μου παιδιά από το νοσοκομείο και μου λένε, “γιατί δεν σας ακούσαμε και δεν κάναμε το εμβόλιο;” και τους λέω, “πως τώρα είναι ώρα μάχης και όχι ώρα απολογισμού”».

Όπως υποστηρίξε μάλιστα, «έχω δέκα ιερείς που νοσούν, αλλά ο τρόπος που νοσούν είναι σαν να κάνουν διακοπές. Είναι όλοι εμβολιασμένοι και είναι σχεδόν ασυμπωματικοί και λέω αστειευόμενος και εγώ, “δεν μπορώ να κολλήσω και εγώ για να ξεκουραστώ;”», τόνισε ο κ Συμεών.

Σχετικά με όσους έχουν αμφιβολίες για τον εμβολιασμό τους, ανέφερε πως «από τη μια είναι το φως και από την άλλη το σκοτάδι. Από τη μια είναι η ζωή και από την άλλη ο θάνατος. Καλούμαστε να επιλέξουμε το σωστό με τον εμβολιασμό. Να αξιοποιήσουμε την ευλογία και τα δώρα που μας έδωσε ο Θεός. Αν θέλετε να κάνουμε και τον σταυρό μας και να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο», σημείωσε.

«Η περιοχή μου θρηνεί διακόσιους ανθρώπους από τον κορονοϊό. Τα Χριστούγεννα πήγα στην Μαλεσίνα που θρηνεί τριάντα θανάτους. Κάναμε ένα μνημόσυνο για τους ανθρώπους αυτούς και μίλησα με τους συγγενείς τους. Ο πόνος είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο», τόνισε ο μητροπολίτης καταλήγοντας πως είναι αισιόδοξος για το τέλος της πανδημίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «βλέπω νέους ανθρώπους να κάνουν rapid test για να πάνε να πιούν ένα καφέ και αυτό είναι μια πράξη υπευθυνότητας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ