Επίκαιρα μηνύματα για όλους τους πιστούς έστειλε χθες ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λογγού Λοκρίδος.

Με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού είπε προς το εκκλησίασμα: “Αν σήμερα κάναμε μία δημοσκόπηση σε όλο τον κόσμο και σε ολόκληρη την οικουμένη και ρωτούσαμε: «Ποια είναι  η υπ’ αριθμόν ένα ασθένεια της ανθρωπότητος;», δεν υπήρχε αμφιβολία πως όλοι θα απαντούσαμε με μία φωνή ότι είναι: «ο κορωνοϊός, είναι η πανδημία».

Πράγματι είναι η πανδημία, αλλά δεν είναι η μεγαλύτερη ασθένεια αυτή και αυτό θα φανεί όταν θα περάσει ο κορωνοϊός και η πανδημία και θα βρεθούμε και πάλι μπροστά στην αιώνια ασθένεια που είναι το συμφέρον, είτε αυτό είναι ατομικό, είτε είναι συλλογικό, είτε είναι ιδιωτικό. Το συμφέρον αυτό που δεν βλέπει την κοινότητα, δεν βλέπει την κοινωνία, την μοιρασιά, δεν βλέπει την αγάπη. Οι ασθένειες θα έρχονται  στη ζωή μας  και θα φεύγουν. Ο άνθρωπος έχει μάθει να ζει με την δοκιμασία. Αυτή η φράση του Χριστού «ἀφέωνταί σοι αἱ ἁμαρτίαι σου». Αυτή είναι η ελευθερία. Αν μας αφήσει η αμαρτία του εγωισμού,  τότε θα έχουμε υγεία και χαρά και κοινωνία και σχέση με τον κόσμο και πραγματική πρόοδο. Η ενότητα είναι υγεία, η διχόνοια είναι αρρώστια και θάνατος».

ΈΚλεισε λέγοντας ότι “Ο Χριστός έρχεται να σπείρει μέσα στην καρδιά μας, αυτό το οποίο το έχουμε πολύ ανάγκη. Έρχεται να μας πει ότι το πρόβλημα το μεγάλο δεν είναι να σας θεραπεύσω μία σωματική ασθένεια, που και αυτό είναι ένα μεγάλο δώρο. Ο Χριστός έρχεται να θεραπεύσει τα πραγματικά μας προβλήματα, τα οποία βρίσκονται μέσα μας, στον τρόπο που σκεφτόμαστε, στον τρόπο που λειτουργούμε, στα κίνητρα των πράξεων και των ενεργειών μας, βρίσκεται στην ιδιοτέλεια, στο συμφέρον, στον εγωισμό, στη ζήλια, στο φθόνο, στη συκοφαντία, βρίσκεται στην έλλειψη ανεκτικότητας, στην ανευθυνότητα, στην επιπολαιότητα, στην τεμπελιά, στην οκνηρία, στην νωθρότητα, στην μοιρολατρία,  στην προκατάληψη. Εκεί βρίσκεται η ασθένεια του ανθρώπου, από την οποία αν δεν ελευθερωθεί, έστω και αν νιώθει σωματικά δυνατός και ισχυρός, θα εξακολουθεί να παραμένει βαθειά ασθενής”.