Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 | 6:30

Φθιώτιδος σε νέους φοιτητές: Ζούμε στην εποχή της Θεολογίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Τους πρωτοετείς φοιτητές Θεολογίας υποδέχθηκαν σήμερα τα δυο τμήματα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ανοίγοντας το νέο ακαδημαϊκό έτος με την καθιερωμένη τελετή υποδοχής.

Τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς τέλεσε ο απόφοιτος της Θεολογικής αλλά και της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, στο παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων της Θεολογικής Σχολής.

Απευθυνόμενος στους νέους φοιτητές, ο μητροπολίτης Συμεών, τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει ο θεολογικός λόγος στην εποχή μας, μια εποχή που ταλανίζεται από τα προβλήματα της πανδημίας όπως είπε. Μετά την δοκιμασία, σημείωσε,  έπεται ο παρηγορητικός και ο δημιουργικός λόγος της Εκκλησίας.

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, ανέδειξε τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης στο ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο, αλλά και στο διάλογο της Θεολογίας με τις άλλες επιστήμες, για να καταλήξει λέγοντας πως, η σημερινή εποχή είναι η εποχή της Θεολογίας, γι’  αυτό καθηγητές και φοιτητές θα πρέπει να είναι έτοιμοι για ανταποκριθούν στο χρέος που τους αναλογεί.

Από την πλευρά του ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής που καλωσόρισε τους νέους φοιτητές, ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Φθιώτιδος για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση της Κοσμητείας σημειώνοντας ότι το γεγονός πως ο Σεβασμιώτατος είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής, αλλά και της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, επιβεβαιώνει τις παραδοσιακά αγαθές σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας και της Ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας.

Στην τελετή τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Γιάγκου Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης ενώ παρέστησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ κ. Νίκος Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας κ. Νίκος Μαγγιώρος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Χρήστου, μέλη ΔΕΠ των δυο Τμημάτων, λοιπό διδακτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και οι φοιτητές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ