Με αφορμή τις τελευταίες δολοφονικές επιθέσεις κατά των γυναικών ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Πουγκάκια της Δυτικής Φθιώτιδος, ο κ. Συμεών τόνισε την ιερότητα και τον σεβασμό που αποπνέει το πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου.

Ό,τι πιο όμορφο υπάρχει στον κόσμο είναι η μητέρα μας. Η μητρότητα είναι το μεγαλύτερο δώρο του Θεού στον κόσμο.Βλέπουμε σήμερα να αυξάνονται τα εγκλήματα σε βάρος των γυναικών και μάλιστα και σε βάρος γυναικών, που είναι και μητέρες. Αν στο πρόσωπο κάθε γυναίκας βλέπαμε την Παναγία μας, δεν θα είχαμε όμως  τέτοια εγκλήματα.

Όταν ο άνθρωπος απομακρυνθεί από την Παναγία μας, εξαφανίζεται από μέσα του κάθε ίχνος ιερότητας. Πως θα σεβαστεί κανείς για παράδειγμα το φυσικό περιβάλλον, όταν δεν σέβεται την μάνα; Άλλωστε κάθε γυναίκα είναι μια μάνα είτε εν ενεργεία είτε εν δυνάμει.

Μην απορούμε για όλα αυτά που συμβαίνουν. Αν δεν επιστρέψουμε στην Παναγία το συντομότερο, θα συμβούν και άλλα πολύ χειρότερα» τόνισε ο κ. Συμέων.