Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 4:51

Φθιώτιδος προς γιατρούς-νοσηλευτές: Δικαιούστε έμπρακτο χειροκρότημα και όχι tweets και αναρτήσεις

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Την ευγνωμοσύνη του στο ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό της πατρίδας μας κατέθεσε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών από την Αράχωβα, όπου βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο κ. Συμεών, που συμμετείχε μετά απο πρόσκληση στο 21ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο στο σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε πως «είναι ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ ανάμεσα σε αδελφούς που διακονούν τον ασθενή, τον αδύναμο και τον μοναχικό άνθρωπο, αφού κάθε άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται μπροστά στην ασθένεια αντιμετωπίζει την μοναξιά και την απειλή του θανάτου».

Θέλοντας να συμπαρασταθεί στα πολλά και δίκαια αιτήματά τους, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος σημείωσε με νόημα πως «δικαιούστε από την πολιτεία όχι επικοινωνιακό χειροκρότημα αλλά έμπρακτο χειροκρότημα. Όχι επικοινωνιακά tweets και αναρτήσεις άλλα μόνιμες θέσεις εργασίας, τις οποίες έχετε κερδίσει με την αγάπη, τον κόπο και την διακονία σας», κατέληξε.

ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Σήμερα το πρωί με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, ο κ. Συμεών σε συνεργασία με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και άλλες εταιρείες, προσέφεραν χιλιάδες έτοιμα γεύματα και δώρα σε τετρακόσιες περίπου οικογένειες ΑΜΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

«Κάθε άνθρωπος έχει ίσα και ίδια δικαιώματα και δυνατότητες προσβασιμότητας τόσο στα αγαθά όσο και στα δικαιώματα της ζωής», επεσήμανε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος τονίζοντας παράλληλα πως δικαιούνται υποδομές και υπηρεσίες προσβάσιμες στην δυσκολία που αντιμετωπίζουν. «Δικαιούνται ισότιμη μεταχείριση με όλους τους υπολοίπους συμπολίτες και κυρίως δικαιούνται σεβασμό και διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς διαβιώσεως. Οφείλουμε να εργαστούμε ώστε τα παιδιά με ειδικά χαρίσματα και ιδιαιτερότητες να έχουν μπροστά τους ένα διασφαλισμένο μέλλον βιωσιμότητας και δυνατοτήτων ψυχοσωματικής ανάπτυξης», υπογράμμισε ο ιεράρχης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ