Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 22:40

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΤΟΝΙΣΕ Ο ΙΕΡΑΡΧΗΣ

Φθιώτιδος: “Η Παναγία αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους και δεν έχει ανάγκη από δημοφιλία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Νομίζω ότι είναι αναμενόμενη αυτή η προσέλευση γιατί ο κόσμος καταφεύγει στην Παναγία. Η Παναγία είναι η μητέρα όλων μας και ο λαός μας είναι πονεμένος, είναι στεναχωρημένος, έχει δικά του προβλήματα προσωπικά, βιώνει διάφορες αγωνίες» επεσήμανε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα σχετικά με τους χιλιάδες πολίτες που εισέρευσαν στην Μητρόπολη για να προσκυνήσουν την εμβληματική εικόνα του Αγίου Όρους.

Ο κ. Συμεών τόνισε πως η Εκκλησία δεν μετράει αριθμούς γιατί δεν λειτουργεί με όρους επικοινωνιακούς ούτε με όρους οποιασδήποτε μέτρησης ή δημοφιλίας. «Η Παναγία δεν είναι δημοφιλής, είναι μητέρα. Κανείς δεν μπορεί να πει για τη μητέρα του ότι είναι δημοφιλής. Η μητέρα μας είναι η αγάπη μας».

«Περάσαμε μια μεγάλη δοκιμασία της πανδημίας. Έχουμε περάσει πολλές δοκιμασίες. Βλέπουμε έναν κόσμο ολόκληρο να δοκιμάζεται και δεν έχουμε άλλη καταφυγή. Η Παναγία μας είναι η ελπίδα, είναι η παρηγοριά, είναι τρυφερότητα, είναι η στοργή που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη όλοι μας ανεξαιρέτως. Είναι μια μεγάλη αγκαλιά, η αγκαλιά της Παναγίας μας που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως και γι’ αυτό αισθανόμαστε αυτή την ανάγκη να αισθανθούμε μέσα στην αγκαλιά της ότι είμαστε μια οικογένεια» πρόσθεσε ο κ. Συμεών.

Η όγδοη φορά που η εικόνα εξέρχεται από το Άγιον Όρος

«Είναι σπάνιες φορές σε τόσους αιώνες παρουσίας της Ιεράς αυτής Εικόνας του κειμηλίου αυτού. Και είναι αλήθεια ότι ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα η έλευσή της είναι συνδεδεμένη με μεταβατικές περιόδους, με σημαντικές στιγμές. Η τελευταία φορά που είχε έρθει ήταν μετά το μεγάλο σεισμό που είχε πλήξει την Αθήνα. Νομίζω ότι η πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου ήταν να έρθει με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, λόγω όμως της πανδημίας και των μέτρων πολύ συνετά και φρόνιμα το άφησε, προκειμένου να έρθει η εικόνα μετά την παρέλευση της πανδημίας. Νομίζω ότι είναι το κατάλληλο τάιμινγκ αυτό με το οποίο ήρθε η Ιερά Εικόνα, είναι μια μεγάλη παρηγοριά και μια μεγάλη πηγή ελπίδας για όλους μας» υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Ο ιεράρχης ωστόσο έκανε ιδιαίτερη αναφορά συνδέοντας την έλευση της εικόνας με την τραγωδία των Τεμπών. «Η Παναγία μας είναι η παρηγοριά των πενθούντων και ιδιαίτερα οι μανούλες που έχουν χάσει τα παιδιά τους είτε στα Τέμπη και οπουδήποτε αλλού γιατί ο πόνος του χωρισμού της ορφάνιας, του θανάτου χτυπάει με πολλούς τρόπους τη ζωή μας καταφεύγουν στην Παναγία, ζητούν παρηγοριά και στήριξη, είναι η μητέρα των θλιβομένων, είναι η παρηγορήτρια, είναι η ελπίδα, είναι η χαρά, είναι η Οδηγήτρια».

«Ο λαός μας δεν είναι τυχαίο έχει δώσει στην Παναγία εκατοντάδες ονόματα με βάση τα βιώματά του. Τα ονόματα έχουν προκύψει μέσα από εμπειρίες, είναι αποτύπωση βιωμάτων και νομίζω ότι ο καθένας την προσεγγίζει με έναν πολύ προσωπικό τρόπο» κατέληξε ο κ. Συμεών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ